Serem a la Champions’ League del Coneixement?

Sembla que si no ets a la Champions’s League de fúbol, o a l’Euroleague de bàsquet, no existeixes… Després hi ha la UEFA o la FIBA Cup, uns campionats europeus secundaris, però també valuosos.

La Vanguardia de diumenge 7/1/07 (gràcies, Laia!) tenia com a tema de debat “Universitat i globalització”. El professor Antonio Zorzano valorava dos dels rànkings que he comentant en diverses entrades d’aquest diari: el de la Universitat de Shanghai i el del Times Higher Education Supplement (THES). Ja vaig deixar clar que el primer no estava gaire ben fet, i que confon produccio amb productivitat, mentre que el segon està força millor. Em sorprèn però que en aquest article no es faci una valoració de les característiques d’aquests rànkings, i que s’hi limiti a esmentar que les universitats espanyoles no hi són o hi són molt avall.

Molt més clar ho veu en Lluís Torner  en el seu article en aquest mateix tema de debat. Aquest professor, director de l’Institut de Ciències Fotòniques, parla també del renom d’una Universitat. M’ha agradat que s’hi hagi refereit. De fet, és una altra manera d’esmentar el que jo deia sobre el concepte de marca en aquest mateix blog. Un bon article.