Dos experiments a la Nit de la Recerca, UdG

Ahir 28/9/2007 va tenir lloc a Girona (a la mateixa hora que es feia a 146 altres ciutats europees) la Nit de la Recerca 2007 (Researcher’s Night Europe), en una carpa instal.lada davant del Rectorat, al Barri Vell de Girona. Tan el Diari de Girona com El Punt en parlen avui.

070928-rn07-1.jpgAprofitant que hi havia una carpa i que l’activitat durava 4 hores, el nostre grup de comunicació cientifica digital Innociència va muntar un blog i un twitter per veure com reaccionava el públic assistent envers aquestes dues formes de xarxa social.

L’stand no estava pas gaire ben ubicat, perquè estava molt a prop de l’escenari i hi havia massa gent que bloquejava l’accés als dos teclats/pantalles. Així i tot, vam tenir una vintena d’entrades al blog i una bona colla d’entrades al twitter, al qual s’hi podia accedir per Internet i per SMS. Ho analitzarem i mirarem de treure’n algunes conclusions.

070928-rn07-2.jpgEn tot cas, ens ho vam passar molt bé, tan amb les activitats presencials dels 20 grups de recerca, com amb les connexions de videoconferència amb la UPF i l’EHU.

Cal agrair l’Íngrid Aznar l’excel.lent organització de la Nit de la Recerca.

I també en Dídac, que ha contribuït decisivament a aquest experiment d’utilització de les TIC. I a la Laia i la Cristina, per estar al peu del canó. I a la Raquel i l’Erika, per la seva visita i ajuda.

2 thoughts on “Dos experiments a la Nit de la Recerca, UdG

  1. Una nit fantàstica. Vam aprendre, divertir-nos i vam interactuar amb la ciència. Una experiència per recordar.

  2. Hola.

    Una experiencia que, siendo una iniciativa brillante, me ha dejado con ganas de mas. ¿Qué quiero decir? Creo humildemente que estaba un poco “escondida”. Creo humildemente que la zona no era la optima como para que hubiera una concentracción mayor de personas. La pregunta es: ¿cual es la zona optima como para que se concentre, o la ciencia cencentre el mayor numero de personas? Se me ha ocurrido dos , una; hacer una mayor difusión (propagandistica, a través de la Radio, TV (Girona),…) de la “Nit de la Ciencia” ( yo me he enterado porque en si me interesa, pero la ciencia busca a personas, o ciudadanos, que atraiga su interes hacia la ciencia), dos; posicionarse en lugares de mayor concentración de personas ( zonas comerciales, zonas centricas,…). Otra pregunta: ¿ Cómo podemos crear un método por el cual un ciudadano dedique un X tiempo diario en informarse, o interesarse de los avances de la ciencia actual? No sé, en estos los psicologos pueden ayudar, se trata de modelar experimentos o curiosidades cientificas que permanescan en nuestra memoria a largo terminio, y no a corto plazo. Además, se podrían reproduzcir cada semana, con lo cual la memoria, y aún más importante la constancia, la capacidad de sorprenderse, la capacidad de querer la ciencia, podrían ser estimuladas a los niños y a los no tan niños. Es decir, no se, podrían realizarse N veces a la semana “Nit de la Ciencia” pero en lugares estrategicos.

    Pero, en definitiva, fue una noche genial. Y no nos podemos olvidar, que por cierto a mi novia le gusto, de los Starky Hatchers.

    Felicidades a todos,
    Martin.
    P/D: Al chico del espectaculo Cosmologico, me gustaría mucho conocerlo. Si alguien me puede ayudar para contactar con el, se lo agradeceré.

Comments are closed.